Bestel Clindamycine tabletten bij online apotheek voor de beste prijs

Clindamycine

kopen clindamycine

INDICATIES

Cleocin wordt gebruikt voor de behandeling van ernstige infecties veroorzaakt door bepaalde bacteriën. Cleocin is een lincomycine antibioticum. Cleocin doodt gevoelige bacteriën door de productie te stoppen van essentiële eiwitten die de bacteriën nodig hebben om te overleven.

INSTRUCTIES

Gebruik Cleocin zoals voorgeschreven door uw arts.

Neem Cleocin via de mond met of zonder voedsel.
Neem Cleocin in met een vol glas water (8 oz/240 ml).
Cleocin werkt het beste als u het elke dag op hetzelfde tijdstip inneemt.
Om uw infectie volledig te genezen, moet u Cleocin de volledige kuur innemen. Blijf het innemen, zelfs als u zich na een paar dagen beter voelt.
Als u een dosis Cleocin overslaat, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Neem geen 2 doses tegelijk.
Stel uw zorgverlener vragen over het gebruik van Cleocin.

OPSLAG

Bewaar Cleocin bij kamertemperatuur tussen 20 en 25 graden Celsius in een goed gesloten verpakking. Niet in de badkamer bewaren. Niet in de badkamer bewaren. Cleocin buiten bereik van kinderen en huisdieren bewaren.

MEER INFO

Actief ingrediënt: Clindamycine hydrochloride.

Gebruik Cleocin NIET als:

u allergisch bent voor een ingrediënt in Cleocin of voor lincomycine
u bepaalde darmproblemen heeft (bijv. antibiotica-geassocieerde colitis, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa) of meningitis.
Neem direct contact op met uw arts of zorgverlener als een van deze zaken op u van toepassing is.

Sommige medische aandoeningen kunnen een wisselwerking hebben met Cleocin. Vertel het uw arts of apotheker als u een medische aandoening heeft, vooral als een van de volgende op u van toepassing is:

als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft
als u een geneesmiddel, kruidenpreparaat of voedingssupplement op recept of zonder recept gebruikt
als u allergieën heeft voor geneesmiddelen, voedingsmiddelen of andere stoffen
als u diarree heeft, of een voorgeschiedenis van leverproblemen of maag- of darmproblemen (bv. colitis)
als u allergisch bent voor tartrazine.
Sommige geneesmiddelen kunnen een wisselwerking hebben met Cleocin. Vertel het uw zorgverlener als u andere geneesmiddelen gebruikt, in het bijzonder een van de volgende:

Nondepolariserende spierverslappers (bijv. vecuronium) of succinylcholine omdat het risico op hun bijwerkingen kan worden verhoogd door Cleocin.
Erytromycine omdat het de werkzaamheid van Cleocin kan verminderen.
Dit is mogelijk geen volledige lijst van alle interacties die kunnen optreden. Vraag uw zorgverlener of Cleocin een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen die u gebruikt. Raadpleeg uw arts voordat u begint, stopt of de dosis van een geneesmiddel verandert.

Belangrijke veiligheidsinformatie

Cleocin werkt alleen tegen bacteriën; het behandelt geen virale infecties (bijv. verkoudheid).
Zorg ervoor dat u Cleocin voor de volledige duur van de behandeling gebruikt. Als u dit niet doet, is het mogelijk dat het geneesmiddel uw infectie niet volledig oplost. De bacterie kan ook minder gevoelig worden voor dit of andere medicijnen. Hierdoor kan de infectie in de toekomst moeilijker te behandelen zijn.
Langdurig of herhaald gebruik van Cleocin kan een tweede infectie veroorzaken. Vertel het uw arts als er tekenen van een tweede infectie optreden. Uw geneesmiddel moet mogelijk worden gewijzigd om dit te behandelen.
Dit product kan tartrazine kleurstof bevatten. Dit kan bij sommige patiënten een allergische reactie veroorzaken. Als u ooit een allergische reactie op tartrazine heeft gehad, vraag dan aan uw apotheker of uw product tartrazine bevat.
Milde diarree komt vaak voor bij antibioticagebruik. Een ernstigere vorm van diarree (pseudomembraneuze colitis) kan echter zelden voorkomen. Deze kan ontstaan terwijl u het antibioticum gebruikt of binnen enkele maanden nadat u met het gebruik bent gestopt. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u buikpijn of -krampen, ernstige diarree of bloederige ontlasting heeft. Behandel diarree niet zonder eerst met uw arts te overleggen.
Tijdens het gebruik van Cleocin kunnen laboratoriumtests worden uitgevoerd, zoals leverfunctie, nierfunctie en het tellen van volledige bloedcellen. Deze testen kunnen worden gebruikt om uw conditie te controleren of om bijwerkingen te vinden. Zorg ervoor dat u zich aan alle afspraken met artsen en laboratoria houdt.
Gebruik Cleocin met voorzichtigheid bij ouderen, zij kunnen gevoeliger zijn voor de effecten, vooral diarree.
Gebruik Cleocin met uiterste voorzichtigheid bij kinderen jonger dan 10 jaar die diarree of een maag- of darminfectie hebben.
Zwangerschap en borstvoeding: Als u zwanger wordt, neem dan contact op met uw arts. U moet de voordelen en risico's van het gebruik van Cleocin tijdens de zwangerschap bespreken. Cleocin komt voor in de moedermelk. Als u borstvoeding geeft of gaat geven terwijl u Cleocin gebruikt, neem dan contact op met uw arts. Bespreek de mogelijke risico's voor uw baby.

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken, maar veel mensen hebben geen of weinig last van bijwerkingen.

Neem contact op met uw arts als een van de meest voorkomende bijwerkingen aanhoudt of hinderlijk wordt:

Lichte diarree; misselijkheid; braken.

Zoek onmiddellijk medische hulp als een van deze ernstige bijwerkingen optreedt:

Ernstige allergische reacties (huiduitslag; netelroos; jeuk; ademhalingsmoeilijkheden; benauwdheid; zwelling van de mond, het gezicht, de lippen of de tong); bloederige of teerachtige ontlasting; verminderd urineren; gewrichtspijn of -zwelling; rode, gezwollen, blaarachtige of afschilferende huid; ernstige of aanhoudende diarree; ernstige buikkrampen of -pijn; ongewone vaginale afscheiding, jeuk of geur; vergeling van de huid of de ogen.

Dit is geen volledige lijst van alle bijwerkingen die kunnen optreden. Als u vragen heeft over bijwerkingen, neem dan contact op met uw zorgverlener.