Mixen van woonstijlen, zo ga je aan de slag met een paar handige stappen

In het rubriek “Het verhaal van …” vertellen mede collega’s over onderandere hun woonstijl, een kijkje bij in hun huis, ondernemen, hotspots, of tips over wonen, tuinnieren of bloemschikken. Natuurlijk kan ik jullie veel zelf vertellen, maar het blijft altijd leuk om door een ander hun ogen mee te kijken.

Deze week verteld Mardou (van haar interieurplatform Sevencouches) hoe je je woonstijlen kunt mixen.

mixen

Woonstijlen mixen.

Een Scandinavisch interieur, vintage invloeden of een industriële look? Mijn smaak en interieur zijn niet onder een noemer te scharen – en dat hoeft ook helemaal niet. Met een fijne mix wordt je huis juist meer eigen. En perfect hoeft het niet te zijn.

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik mijn woonstijl zou omschrijven en eerlijk gezegd heb ik daar nooit een hapklaar antwoord op. Een beetje dit, een vleugje van dat… In mijn inrichting zijn de afgelopen tien jaar zo’n beetje alle trends en stromingen voorbij gekomen. Toen ik vijf jaar geleden experimenteerde met Scandinavische invloeden, werd ik op slag verliefd. Dit voelde zo eigen! Als ik foto’s uit die periode terugkijk, mis ik soms de persoonlijke touch. Hetgeen wat ons huis eigen maakt, soms was mijn woning net een showroom. Inmiddels heb ik daar steeds meer een weg in gevonden. Foto’s spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol hier in huis, maar dan nét even anders. Proberen en experimenteren – dan ontdek je snel genoeg wat goed voelt.

mixen
Afbeeldingen van Mardou’s huis.

Hoe pak je dat aan?

Maak een rondje door je huis. Welke spullen vind je echt tof? Wat zijn je favoriete items? Een interieur hoeft niet te ‘kloppen’, als het maar eigen voelt. Zorg voor een mix van spullen die je mooi vindt en waar je een dierbare herinnering aan hebt. Dat kastje van opa bijvoorbeeld, in combinatie met die mooie stoel van Deense bodem. Doe spullen weg waar je niks (meer) mee hebt. Omdat ik regelmatig spullen wissel, verkoop ik vaak items. Maar op zolder en in de garage heb ik ook hoekjes gereserveerd voor spullen die ik (nog niet) weg wil doen. Zo staat mijn ronde tafel nog steeds in de schuur – en de kans is groot dat deze binnenkort weer een plekje krijgt in de woonkamer.

Hoe weet ik welke stijlen ik mooi vind?

mixen
Afbeeldingen van Mardou’s huis.

Pinterest bevat een bulk aan foto’s van binnen- en buitenlandse interieurs. Maak verschillende borden en verdeel foto’s onder. Een bord voor de landelijke stijl bijvoorbeeld, maar ook industrieel, romantisch, kleurrijk of boho. In mijn huis is de basis Scandinavisch (wit met hout), gemixt met tweedehandsspullen en een beetje boho. Voor design is ook een (klein) rolletje weggelegd. De basis is hier al een tijdje hetzelfde, maar er kunnen zo weer andere invloeden bijkomen. Alleen maar leuk, toch?

Hoe ben jij aan de slag gegaan met het mixen en matchen in je woonruimte?

Met vriendelijke groet,

Mardou

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.