Terrazzo, meer dan een trend van dit moment.

terrazzo

 

Vorig jaar en dit jaar kwam ik veel terrazzo tegen via sociale media, maar ook her en der op beurzen. Eigenlijk kun je  zeggen dat terrazzo het “nieuwe” marmer is. Wat eerst trendy was. En dat begrijp ik wel, de stukjes (reststukjes natuursteen) vormen een mooi speels patroon en geven allure aan het product! Ook zijn er talloze kleurcombinaties te maken, waardoor je het makkelijk in veel sferen kunt toepassen. Vroeger was deze natuursteen voor mensen die geen marmer konden betalen, maar tegenwoordig liggen de prijzen min of meer gelijk.

 

Terrazzo lamp simple

Ik wilde onze slaapkamer subtiel pit geven met deze natuursteen. Zo kwam ik uit op een mooie hanglamp van het merk XLBoom, die ik tegen kwam via sociale media. Met een afmeting van Ø 9,6 x H 11,5 cm is het een ideale lamp om te combineren met andere lampen of juist hetzelfde formaat die je hangt in een grotere groep op diverse hoogtes. Maar alleen in een mooie hoeksetting misplaatst hij ook zeker niet!

De lamp is te verkrijgen in drie kleuren: wit, zwart en rood. Ik heb gekozen voor  wit. Deze combineert mooi met de grijze lijn die loopt over de lange muur. Zo breng ik weer balans aan in de ruimte. De lamp is er in twee uitvoeringen. Degene die ik heb hangen in de slaapkamer is de Terrazzo lamp simple en een luxere variant, de Terrazzo lamp luxe. De laatste heeft er nog een koperen kop op zitten, wat het ontwerp verfijnd zachter maakt.Buiten de terrazzo lampen heeft XLBoom nog meer mooie producten van dit natuursteen in hun assortiment. Zoals bijvoorbeeld potten en bijzettafels.

 

terrazzo

 

XLBoom

Het leuke aan sociale media vind ik dat je steeds weer nieuwe merken en producten leert kennen die je op sommige beurzen  nog niet hebt ontdekt. Zo scrolde ik door Instagram en kwam ik de leuke lampen tegen van XLBoom. Voor mij een nieuw merk. Als interieur liefhebster ben ik altijd benieuwd waar het merk voor staat en wat voor mooie producten ze in hun assortiment hebben. En mooi is het zeker! Hun producten stralen modern, luxe, eenvoud en tijdloos uit. Waardoor de producten mee kunnen groeien met je interieur.

XLBoom is opgericht door Ann de Cock en Geert-Jan van Cauwelaert in het jaar 1997 en ze staan voor vakmanschap! Dit bedrijf is gevestigd in Antwerpen en ze maken objecten voor binnen en buiten. Het is dan ook hun missie om producten te maken die, naast dat ze functioneel zijn ook intense emoties oproepen en een fijne luxe sfeer creëren in een ruimte. Het label staat voor een perfecte mix van goede kwaliteit en duurzaam vakmanschap.

 

terrazzo

 

Eindresultaat

We zijn ontzettend blij met het resultaat. Zo hebben we de terrazzo lamp simple gecombineerd met een contrasterende lamp die juist clean qua lijnen spel en materiaal is, waardoor de twee lampen elkaar positief versterken. De lampen hebben we niet boven het bed gehangen maar juist er naast. Dit geeft een verrassend speels effect aan de ruimte, en er ook meer spanning ontstaat. Zo wil je blijven kijken in de ruimte!

Het leuke van de terrazzo lamp simple is dat wanneer je de lamp aan zet, deze op verschillende plekken licht doorlaat bij sommige stukjes natuursteen.

 

 

terrazzo

terrazzo

terrazzo

 

 

Wat vind jij van het natuursteen terrazzo?

 

Liefs Sanne

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.