Het vragenuurtje met KLOQ

In deze rubriek geef ik jullie om de 2 weken een kijkje in het leven van verschillende ontwerpers, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

 

Deze week praat ik met: Arjan Ros

 

Zou je wat over je zelf kunnen vertellen?

Mijn naam is Arjan Ros. Geboren en getogen in Den Haag en met nog steeds veel plezier wonend in deze mooie stad. Ontwerper en eigenaar van KLOQ.

 

 

Welke wegen hebben je bewandeld tot waar je nu bent gekomen?

Ik werk al vanaf 14 jaar oud ben en heb heel veel verschillende (bij-)baantjes gehad. Van pizzabezorger tot privéchauffeur. Van croupier Blackjack in een casino tot yoga leraar. Op dit moment ben ik freelance webbouwer & ontwerper en werk ik part-time aan websites in de studio en aan KLOQ in de werkplaats.

 

Wat is het eerste ontwerp waar je erg trots op bent?

Dat zal denk ik één van mijn Lego creaties zijn, de boot die bleef drijven in bad of de helikopter die leek op die in Airwolf op t.v. Als je het hebt over mijn volwassen leven, dan is dat absoluut de KLOQ. Mensen krijgen spontaan een glimlach wanneer ze ‘m zien.

 

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik hou heel erg van oude gebouwen en steden met historie. Torentjes, glas in lood, gewelven, hofjes.. Verder ben ik gewoon een ontzettend nieuwsgierig persoon en wil het leven op veel manieren geleefd hebben. Misschien verklaart dat ook mijn vele baantjes. Omdat ik veel online ben als webbouwer natuurlijk ook het internet. Op het gebied van interieur vind ik Apartment Therapy een leuke site.

 

Welke ontwerper(s) inspireert/ inspireren jou?

Ik heb niet echt een favoriete ontwerper. Er worden zoveel mooie dingen gemaakt door relatief onbekenden! In sommige gevallen ben ik ook niet zozeer weg van de producten zelf, maar vind ik de presentatie gewoon geweldig. Over het algemeen houd ik van minimalisme. Neue Werkstatt uit Berlijn is er zo één. Mijn neefje Jarno is ook een inspiratie, met zijn Contemporary Showroom in Rotterdam.

 

 

Welke stijl kunnen we terug vinden in je huis?

Kringloop, jaren ’50 en ’60, veel hout en natuurlijke materialen.

 

Welke kleur past het beste bij jou?

Groen!

 

Waar zie jij je zelf over 5 jaar staan?

Mwa, ik probeer mijn ambities een beetje los te laten, dan geniet ik er meer van. Ik word heel blij van de gedachte dat ik een gezin heb met hond, een leven gevuld met goede vrienden en een catalogus van KLOQ in mijn hand die in meer dan 60 landen te koop is ;).

.

Een kleine binnenkijker bij Arjan:

 

Dank je wel Arjan voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Arjan  Website of op zijn Instagram.

.

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.