Een kijkje door de ogen van Laura Hindriks

In deze nieuwe rubriek geef ik jullie één keer in de maand een kijkje door de ogen van verschillende interieur stylisten, met de dingen die ze doen en leuk vinden en af en toe een klein kijkje in hun huis.

Deze week nemen we een kijkje bij: Laura Hindriks

Zou je wat over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben Laura Hindriks, 23 jaar en twee jaar geleden getrouwd in onze woonplaats Arnhem. Ik ben interieurontwerper en trotse eigenaar van Lauras Advies en Lauras Blog. Ik ben enthousiast, vaak vol ideeën en erg avontuurlijk. Ik houd van een uitdaging en ben ontzettend leergierig.

Welke wegen hebben jullie bewandeld tot waar je nu bent gekomen?
Na mijn 4-jarige studie Interieurvormgeving op het Cibap in Zwolle ben ik vanuit mijn afstuderen voor mezelf begonnen. Dat had ik van te voren niet zo bedacht, ik wilde altijd doorstuderen voor interieurarchitect. Ik heb in mijn laatste jaar een module gevolgd op het Artez in Zwolle, maar bleek toch niet helemaal mijn ding. De kunstacademie is een stuk meer op jezelf gericht en ik vind het juist zo interessant om met anderen bezig te zijn. Ik leerde iemand kennen die een eigen adviesbureau was begonnen en toen begon het te kriebelen, haha.

Toen ik Laura’s Advies in januari 2014 lanceerde, was ik begonnen met een vervolgstudie in ondernemen; SBRM op Saxion in Deventer. Veel sneller dan verwacht kreeg ik opdrachten en mocht ik voor ontzettend leuke en veelzijdige opdrachtgevers aan de slag. Ik stopte na een dik half jaar met mijn studie en ging parttime werken bij een woonwinkel. Ook dit bleek na 3 maanden al veel te veel naast Lauras Advies. Augustus 2014 besloot ik mijn baan op te zeggen en mij volledig te richten op mijn droom! Ontzettend gaaf om te merken dat het zo hard kan gaan, binnen drie kwart jaar een eigen bedrijf al op dat punt te staan, echt fantastisch. Het ging snel, maar daarna nog sneller. Lauras Advies bestaat nu bijna twee jaar en daar is nu Lauras Blog bijgekomen.

 

Op welk project ben je het meest trots?

Oeh, moeilijke vraag!! Ik ben nu met een aantal hele toffe projecten bezig waar ik allemaal erg trots op ben. Ik ben ook gewoon erg trots op wat ik tot nu toe bereikt heb, daar heb ik hard voor gewerkt en zó tof om te zien dat dat zich ook echt terug betaalt. Ik ben nog steeds super dankbaar voor elke opdracht!

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven?

Als interieurontwerper heb ik binnen mijn werk geen specifieke eigen stijl. In mijn werkwijze vind ik het juist erg belangrijk dat de stijl van de klant voorop staat. Ik heb dus geen handtekening wat betreft stijl in mijn ontwerpen. Mijn eigen stijl heb ik in eigen huis toegepast. Begin volgend jaar willen wij graag naar iets groters verhuizen en daar ligt ons moodboard al voor klaar. Zin in!

 

Wat is je favoriete merk waar je het liefst mee werkt?

Het soort merk waarmee ik binnen een opdracht werk is erg verschillend per klant. Dit hangt erg af van de stijl natuurlijk, de ruimte en het budget. Hay en Design on Stock zijn wel twee van mijn favorieten wat betreft meubels. Binnen de collectie van Design on Stock zitten verschillende soorten meubels, die je ook ook in verschillende stijlen en dus op verschillende manieren kunt toepassen.

Wat is je favoriete kleur en welke band heb je met deze kleur?

Mijn favoriete kleur voor mijn eigen huis waren tot voor kort de blauwtinten. Ik neig nu naar de diep groen, zo prachtig! Past ook wel een beetje bij het seizoen, haha!

 

Welke must-have kan volgens jou niet ontbreken in het interieur?

Bloemen! Een verse bos bloemen fleurt je interieur zo fijn op!

 

Een kleine binnenkijker bij Laura Thuis:

 

Dankjewel Laura voor je leuke verhaal en een klein kijkje in je leven.

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.