DIY: Van pomponnetje naar kerstboompje

We kennen allemaal die lieve ronde pomponnetjes, waarvan we vroeger op school velen van hebben gemaakt. Dan zou je kunnen denken wat heeft dat met kerstmis te maken. Buiten dat je ze in ronde bolletjes kunt maken, zijn er talloze varianten hier op bedacht. Van fruit naar dierenhoofdjes tot zelfs kerstboompjes. In deze blog laat ik je zien hoe je deze kunt maken.

Ze lijken wel erg veel op de flessenborstel kerstboompjes, maar dan veel zachter en minder perfect.

boom11

Wat heb je nodig:

  • Wol (in de kleur naar keuze)
  • 2 x een kartonnen mal
  • Schaar
  • IJzerdraad
  • Kurk

boom10

Hoe ga je te werk:

 

Stap één:

Knip uit een stuk karton 2 gelijke mallen (zie foto bij de benodigdheden). Wanneer je dit gedaan hebt leg je ze op elkaar en wikkel je ongeveer drie lagen wol om de mal heen. En knip je het draad door.

boom9

Stap twee:

Knip een stuk ijzerdraad af wat om de gehele lengte heen pas. Dan leg je het ijzerdraad op het wol en knoop je het ijzerdraad vast aan de onderkant.

boom7

Stap drie:

Knip het wol door met een schaar aan de beide kanten. Totdat je alle lusjes geknipt hebt.

boom6

Stap vier:

Verwijder de twee kartonnen mallen. Trek alle wollen deeltjes omhoog en draai het ijzerdraad goed vast tegen het wol. Nu zitten alle wollen deeltjes goed aan elkaar vast en knip je het boompje nog een beetje bij in de vorm van een kerstboom. Daarna knip je het ijzerdraad af naar keuze. Pas op knip deze niet te kort anders heeft de boom geen stam meer, en kan hij moeilijk in de kurk gedraaid worden.

boom5

Stap vijf:

Als laatste pak je de kurk, deze kun je op maat maken naar eigen smaak. Dan maak je met de schaar een klein gaat in het midden van de kurk. In het gaatje draai je voorzichtig het ijzerdraad (stam van de boom) vast in de kurk en klaar is je kerstboom.

boom4

Ik heb er voor gekozen om de kurk nog te verven, maar dit kun je zelf helemaal invullen.

Ik vind het zelf ontzettende lieve boompjes geworden. Het leuke is je kunt ze in heel veel diverse kleuren maken, waardoor de boompjes helemaal passen in jouw kerstruimte.

boom2

boom3

boom8

 

Heel veel pompon en knutsel plezier.

Een mooie dag vandaag!

 

Liefs Sanne♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.