Carrot cake energieballetjes, maak een feestje van het moment.

Vandaag is het koken met Sanne in plaats van Ronald. Hij heeft afgelopen week hard geklust bij zijn moeder, die een nieuw appartementje heeft. In combinatie met zijn werk was er geen tijd voor een blog. Daarom heb ik het deze keer overgenomen, want ons streven is om elke maandag een gerecht, dessert, amuse of een tussendoortje te maken.

Zo gaan we vandaag naar het Show-Up event, dat is een ontzettende leuke dag vol met inspiratie en fijne gesprekken met designers. Maar z’n dag kost ook wel veel energie. Dus heb ik voor vandaag iets makkelijk wat energie geeft. Zo kwam ik uit op carrot cake energieballetjes en ze zijn ook nog eens lekker ook!

Benodigdheden voor de carrot cake energieballetjes:

 • 2 grote wortels
 • 150 gr. dadels (pitloos)
 • 2 handen hazelnoten
 • 1 hand rozijnen
 • 1 grote lepel zonnebloempitten
 • 2 lepels lijnzaad
 • halve lepel honing
 • kokos
 • gemberpoeder (na smaak)
 • kaneel (na smaak)
 • snufje nootmuskaat
carrot cake

Aan de slag

Rasp als eerst de wortels fijn. Dan pak je de keukenmachine, hier doe je de dadels, hazelnoten, rozijnen, zonnebloempitten, lijnzaad, één lepel kokos, honing en de wortel “vlokken” in. Deze laat je draaien tot dat alles fijn is gemalen. Daarna voeg je de gember, kaneel en een snufje nootmuskaat aan het mengsel toe en zet je het apparaat nog één keer aan. En klaar is de basis van de carrot cake energieballetjes.

Dan is het nu tijd om van het mengsel balletjes te draaien. Ik heb ze zelf ongeveer drie centimeter gemaakt en haalde ik zesentwintig balletjes uit dit recept. Wanneer je alle balletjes hebt gedraaid is het tijd om wat feest aan de het uiterlijk van de balletjes te geven. Pak een bord leg hier een laag gemalen kokos op en rol stuk voor stuk de balletjes hierdoor heen. Zo krijgen ze een feestelijk laag en kan je ze gelijk nuttigen. Wanneer je ze niet gelijk op eet, zet ze dan wel even in de koelkast.

carrot cake

Waar krijg jij energie van als je even een suf moment hebt?

jaloezieën
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.