Bloemideeën met chrysant

 

De Chrysant kun je het hele jaar verkrijgen in diverse seizoenkleuren. Het is een heel sterke bloem. En het leuke is, je kunt er ook zoveel mee doen! Op verzoek van tijdschrift Vriendin heb ik een paar eenvoudige ideeën gemaakt. Ik deel er alvast twee met jullie. De andere vind je vanaf eind november in de Vriendin Winterspecial!

 

Leuk weetje: De Chrysant staat voor geluk, trouw, eerlijkheid en vriendschap.

 

Aan de slag met de Chrysant.

Ik heb een aantal doe-het-zelf projecten gemaakt met de Chrysant en vandaag deel ik er twee met jullie in deze blog. Eén in de vorm van losse bloemen en één met een zelfgemaakt vaasje.

 

DIY 1: LEKKER LOS

Je kunt natuurlijk een bos chrysanten in een vaas zetten, maar ook de bloemen los presenteren. Je hebt nodig een aantal vaasjes en voor elke vaas één á twee chrysanten. Het is net wat je zelf het mooiste vindt. Vul je vaasjes als eerst met water en daarna zet je ze neer in een groep. Dit kun je naast elkaar doen of vorm een cirkel van vaasjes. Wanneer je de positie van de vaasjes hebt bepaald is het tijd om met de vrolijke bloem aan de slag te gaan! Verwijder het blad en snij de stelen schuin af. Ik laat meestal een paar groene blaadjes zitten vlak onder de bloem voor een speels effect. Je kunt chrysanten kiezen in dezelfde tinten of je kiest juist voor verschillende vrolijke kleuren. Daarna zet je ze in de vaasjes (voor een extra speels effect snij je de bloemen op verschillende hoogtes af) en klaar!

 

DIY 2, Een Podium

Met deze doe-het-zelf gaan we de chrysant een podium geven, door een reageerbuisjes op een zelfgemaakt statief te zetten.

Wat heb je nodig:

  • Zaag
  • Draad
  • Schaar
  • 1 chrysant
  • Schuurpapier
  • Reageerbuisje
  • 1 lange stok waar je 3 stokken van circa 25 cm lang uit kan zagen 

 

Aan de slag

Teken drie stukken van ongeveer vijfentwintig cm af uit de grote stok. Deze zaag je doormidden en de uiteinden schuur je op met schuurpapier, zodat er geen scherpe randen meer aan zitten.  Daarna pak je de drie stokken en het draad (kleur naar keuze). Wikkel het draad kruislings en losjes om de drie stokken heen. Dan plaats je het reageerbuisje in het midden van het draad en stokken en wikkel je nog een aantal slagen draad om de stokken en reageerbuisje heen. Knoop het draad vast en knip het draad door wat je niet nodig hebt. Eigenlijk is he vaasje nu klaar. Het enige wat je nu nog moet doen zijn de pootjes (stokken) uit elkaar zetten en water in het reageerbuisje gieten. Dan pak je een mooie chrysant en zet je in het vaasje neer en klaar is hij!

 

 

Vind je het leuk om meer doe-het-zelf projecten te zien of informatie over de chrysant te krijgen koop dan de Vriendin Winterspecial. Ligt vanaf eind november in de winkels.

Afgelopen zomer liet ik al zien hoe je een kleurrijke bloemenkrans maakt met chrysanten. klik dan hier om naar deze blog te gaan.

 

Welke doe-het-zelf vind jij het leukste?

 

Liefs Sanne

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met JustChrys. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

 

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.