Kraamcadeau zowel voor een jongen of een meisje.

Wanneer je op kraamvisite gaat, dan wil je natuurlijk een leuk en origineel kraamcadeau geven. Dan zal je vast niet zo snel aan een plant denken. Nu weet ik een leuke plant die je zowel voor een jongen of een meisje kan geven. En dat is de (kamer) Hortensia. Het is een plant die je vast en zeker wel kent! Hij heeft grote bolle bloemschermen met kleine stervormige bloemen, eigenlijk een hele liefelijke vrolijke plant. Buiten zijn uitstraling geeft hij ook nog eens een heerlijke licht zoet geur af en is hij ook nog eens erg goed voor je gezondheid. Dit komt omdat de Hortensia een sterke vochtregulatie heeft die zorgt voor een positieve luchtvochtigheid in huis. Hierdoor worden de klachten van hoofdpijn, droge huid en droge ogen minder.

 

Kraamcadeau tips

Buiten dat het al leuk is om deze plant zo te geven, kan je de Hortensia nog wat feestelijker maken. Dit kan je doen door er bijvoorbeeld kleine ballonnen in te doen of wat ik heb gedaan er een kleine slinger op twee stokken in de aarde te steken. Je zou ook de pot waarin de Hortensia in staat kunnen schilderen. Maar wanneer je niet zo in de creatieve moot bent kan je het cadeau ook om de pot heen binden. Dit ziet er gezellig uit en is snel klaar! Hou je ook meer tijd over om langer op kraamvisite te gaan.

 

 

Soms kan het ook wel eens gebeuren wanneer je onderweg bent, dat er per ongelijk een zijtak afbreekt. Niet getreurd, deze kan je op je ingepakte cadeau plakken of klem schuiven tussen het cadeaupapier of het stof.

 

 

Verzorging

  • De hortensia houdt van een lichte plek op kamertemperatuur.
  • Het potgrond moet vochtig blijven. Hoe kan je zien wanneer de plant weer water nodig heeft? De bloemen en bladeren worden slap. Wanneer je dit ziet gebeuren dan kan je de Hortensia één of twee keer in de week een dompelbad te geven. Zorg er wel voor dat je de plant goed laat uit lekken, dit voorkomt dat de wortels afsterven door gebrek aan zuurstof.
  • Geef de plant om de week plantenvoeding voor Hortensia’s. Op de verpakking lees je de hoeveelheid die je moet toevoegen.

 

Misschien heb jij nog wel leuke kraamcadeau ideeën die je wilt delen? Ik ben benieuwd!

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Hydrangea World. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.