Ikea collectie 2017-2018.

Het is altijd een feestje om een kijkje te nemen op de Ikea events! Waar ze deze keer een voorproefje gaven van de collectie voor dit en het nieuwe jaar. Ja want in augustus komt er altijd weer een nieuwe catalogus uit. Hier werd ik altijd al blij van om in te neuzen, maar om er bij te zijn kan je helemaal de nieuwe producten beleven. Dit jaar staat de collectie in het teken van “geef je leven de ruimte” met de grootste aandacht op de woonkamer, omdat we hier nu eenmaal de meeste uren in doorbrengen.

Deze keer heet het event het Ikea Lab, met een mooie toepasselijke locatie genaamd Lab-44 in Zaandam.

 

 

Bij binnenkomst werden we verwelkomt met een “laboratoriums” welkomstdrankje en wanneer je de ruimte in keek werd je verrast door kleurrijke meubels, in de hoofdkleuren groen, blauw, grijs en geel. En de Urban Jungle trend kwam ook naar voren, niet alleen door de vele mooie planten maar ook door de prints op de meubels en accessoires. In het centrum van het gebouw stonden de VIMLE banken allemaal in opgesteld, in diverse samenstellingen. Dit is de eerste bank in het Ikea assortiment die je naar je eigen mogelijkheid kan indelen. Dit komt door de losse onderdelen, waardoor je gemakkelijk kunt stijlen en schuiven. Eigenlijk een bank die je levenslang bij je kunt houden. Wat ik ook wel een uitvinding vind, is dat de voetenbank en de chaise longue opbergruimte heeft, waardoor je je plaids, kussens of het speelgoed van je kind in kan opbergen.

 

 

Dit is een mooi product voorbeeld dat het leven wat je leeft constant in verandering is, ja dus ook je interieur. Wat we met z’n alle ook moeten veranderen is om duurzamer te gaan leven. Hier had Ikea vorig jaar ook al een start in gemaakt, maar nu is het omgezet in het creëren van producten en het bedenken hoe ze nog meer duurzamer kunnen worden. Zo investeert Ikea in de komende jaren ruim drie miljard euro in onder andere recyclebedrijven en biomaterialen en willen ze in 2020 volledig energieneutraal zijn.

Zo kiezen ze voor efficiënte en slimme ontwerpen, waardoor ze grondstoffen besparen, maar ze zoeken ook meer duurzame oplossingen voor in huis.

Een product waar ik ontzettend fan van ben (die bij ons hopelijk ook om de eettafel komt te staan), is de ODGER designstoel. Buiten dat de vormgeving erg mooi in zijn eenvoud is en deze erg lekker zit, is de stoel gemaakt van een innovatieve mix van hout en plastic, waarvan weer meer dan 50% van plastic gerecycled is.

 

 

Buiten deze stoel hebben ze ook de meer duurzame producten gemaakt zoals de VINTERGATA lamp (gemaakt van gerecycled PET-plastic), YDBY deurmat (deze is gemaakt in samenwerking met Morssinkhof van hergebruikt plastic), KUNGSBACKA keukendeuren ( 100% gerecycled hergebruikt hout en gerecyclede PET-flessen) en de bewaarzakjes (100% gerecycled plastic).

Even een leuk weetje over dit event, is dat deze het voor de eerste keer ter wereld door Ikea georganiseerde event energieneutraal was!

Samenwerkingen

Ook dit jaar werkt Ikea weer samen met designers en waar ik al een lange tijd naar uitkijk is de HAY collectie, genaamd YPPERLIG. Mette en Rolf Hay (het koppel achter het merk) hebben elk product als individueel object beken. Dus de collectie hoefde niet één geheel te worden, maar door de kenmerkende ontwerpstijl en het subtiele kleurenschema sluiten de producten mooi op elkaar aan. Deze collectie zal rond oktober in de winkels verkrijgbaar zijn. en Ja ik ben fan! Dit vind ik zelf ook de mooiste collectie die deze periode uit komt.

 

 

Waar ik ook vlinders voor voel van binnen dat is de bank die ontworpen is de designer Tom Dixon. Deze is ontworpen met de gedachte “Een frisse kijk op zitten”. Nou bank? Ze (Ikea en Tom Dixon) zijn het er nog niet over uit hoe je dit meubel kan noemen. Maar hij is multifunctioneel. En buiten dat ook ontzettend mooi vormgegeven.

 

 

Ook is Piet Hein Eek die vorig jaar de JASSA collectie ontwierp er ook weer bij. Dit jaar heeft hij de collectie INDUSTRIELL gemaakt.

Of te wel weer heel veel moois gezien deze dag en de drang gekregen om snel naar de winkel te gaan en een deel hier van leeg te kopen. Au, portemonnee!

 

 

Welk product zou jij graag thuis willen hebben staan uit deze catalogus?

 

Liefs Sanne

 

 

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Mooie foto impressie Sanne! Moet nog even geduld hebben maar dan staat de duurzame Kungsbacka keuken. Zo tof dat duurzaam ook heel mooi is!

  • Ja hopelijk word in de toekomst alles duurzaam! Dan kan je nog meer van je spullen genieten, zonder je daar bijvoorbeeld schuldig over te voelt.

   Dank je wel Saskia voor het mooie compliment!

   Liefs Sanne

  • Wat een mooi compliment Mirjam, dank je wel! Ja ik hou ontzettend veel van fotograferen, het liefst (als je de rust hebt ;)) doe ik het elke dag. Eigenlijk moet ik er ook gewoon meer tijd voor maken.

   Ja daar ben ik het helemaal met je eens, vooral de Hay collectie. Om verliefd op te worden!
   En wat is jouw favoriet?

   Liefs Sanne