Deens design, ik kan er niet genoeg van krijgen.

Kay Bojesen design

Bewondering voor de natuur heb ik altijd al gehad. Het genieten wanneer een bloemzaadje uitkomt en ontpopt tot een mooie bloem, maar ook de vormen en de kleuren van de natuur blijven mij eindeloos inspireren. Qua dieren heb ik er eigenlijk nog maar een paar jaar echt een gevoel mee, behalve dan met de vissen daar kon ik altijd al wel de hele dag naar kijken tot verveling aan toe! Ik moest vroeger niet zoveel hebben van dieren en nu hebben we drie konijnen en drie kippen, wat een verandering! Nu hoor ik je denken wat heeft dit te maken met het interieur of design? Nou er is toch wel een link, voor een paar dieren heb ik echt een zwak dat zijn onder andere de prairiehondjes, vlinders, vissen, ringstaartmaki’s, neushorens maar ook de nijlpaarden. Ik kan er uren naar kijken, waardoor je dan weer vol met inspiratie zit. Buiten dat is mijn vriend ook verzot op dieren en dan voornamelijk op apen. Hoe leuk is het dan om één van je lievelingsdieren in je ruimte te hebben staan, zo maak je het ook meer persoonlijker in huis. Ik vind het alleen wel mooi als er een design tintje aan zit en het merk Kay Bojesen design is er één, waarschijnlijk zal je dit merk alvast wel herkennen van het bekende speelse aapje (monkey). Deze aap is gemaakt van duurzame limba hout en ze zijn allemaal stuk voor stuk uniek. Het is een Deens merk en werd wereld beroemd met het houten speelgoed wat ze maken. Het leuke is dat Kay Bojesen design ook meer dieren ontwerpt en maakt, waaronder ook één van mijn favoriete dieren het nijlpaard! Je kunt ze in kleur verkrijgen maar ook in hout. Je zult het vast al wel raden welke variant wij hier in huis hebben, inderdaad de houten aap en het houten nijlpaard. Hout blijft op dit moment een rode draad door ons interieur heen en ik vind het onze stijl verbinden.

 

 

Heb jij ook een favoriet die je graag in je interieur terug wilt zien? Misschien niet voor een persoonlijke touch, maar gewoon omdat je ze misschien net zo leuk vind als ik.

 

Lyngby

Een ander Deens merk wat voor mij nog niet zo bekend was is Lyngby. Voor de mensen die gek zijn op klassieke eigentijdse producten, dan kan je je geluk hiermee wel op! In 2012 heeft dit merk een nieuwe weg in geslagen met de klassieke Lyngby vaas. Ze zijn voornamelijk bekend door het porselein werk, maar ze zijn nu ook verkrijgbaar in het glas. Het zijn mooie goede vazen om een enkele bloemen of juist een mooi boeket er in te laten stralen. Buiten deze vazen produceren ze ook kommen, kandelaars, bloempotten en servies.

Beneden in de woonkamer wil ik graag een klein klassiek tintje aan ons basic interieur geven en met deze vazen kan dat juist heel erg goed! Doordat ze niet heel uitgesproken zijn, maar juist zo mooi zijn door de subtiele vormgeving en het mooie eenvoud. Wat ook erg mooi is dat de vazen die in het glas te verkrijgen zijn, ook nog eens dezelfde tint hebben die mooi blend in ons interieur. Maar er zijn meerdere kleuren verkrijgbaar waarrdoor de vazen in bijna elk interieur een mooie en elegante uitstraling geven en blenden met de juiste stijl.

 

 

Welk merk is jouw favoriet en waar zou jij voor gaan?

 

Liefs Sanne

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.