Wat heeft een vaas met auto’s te maken?

Zoals je al misschien al wel weet hou ik van design met een knipoog of met een functie. En hoe leuk is het wanneer je deze twee vind in één product. Ja, dan maakt mijn hart wel even een sprongetje. En dit gevoel kreeg ik twee jaar geleden bij een event met design, waar ik ook het merk Cor Unum spotte. Een merk wat veel creativiteit uitstraalt. Daar kwam ik ook de Gear Vaas tegen, die ontworpen is door Floris Hovers. Floris is gek op auto’s en wat daar mee te maken heeft en heeft zijn passie vertaald in deze vaas die is geïnspireerd op een motorblok. Het leuke is dat wanneer je meer van deze van deze vazen koopt, dat je deze dan aan elkaar vast kan maken met bouten en moeren. Ook kan je de Carter vaas aan de uiteindes koppelen, zo krijg je een stevig stoer. Ik denk ook dat daarom mijn vriend dit ontwerp ook zo gaaf vind, omdat hij ook wel een beetje een industriële uitstraling heeft. Ik vind het ontzettend leuk dat je de design vaas zo lang wilt maken als je zelf zou willen in één kleur of gecombineerd met de vier kleuren die er zijn.

Iets wat ik zelf jammer vind is dat de vaas niet helemaal egaal gespoten is, waardoor het voor mij voelt dat hij nog niet helemaal klaar is. Maar misschien kan het ook een bewuste keuze van de ontwerper zijn geweest voor een stoerdere look.

 

 

Ik heb zelf voor de kleur (het kan ook bijna niet anders) rood gekozen, omdat deze mooi gaat blenden tussen alle andere meubelen en woonaccessoires. Qua bloemen heb ik gekozen voor de Berberis thunbergii Atropurpurea, ook wel de roodbladige zuurbes genoemd. Dit is een struik die je buiten veel tegen komt, deze heeft roodachtige bladeren en gele kleine bloemetjes  wanneer hij bloeit. Ik vind het wel leuk om contrast te laten zien met de kleine verfijnde bloemen met de robuuste vaas. Ook heeft deze struik doorns, waardoor het toch nog een stoer geheel blijft.

 

 

In welke kleur zou jij deze graag willen hebben voor in je interieur?

Liefs Sanne

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.