Behang met een verhaal.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik een paar jaar geleden helemaal niet van behang hielt. Ik vond het maar ouderwets. En vond ik de muren die strak waren gestuct en dan ook nog het liefst in het wit geschilderd vond ik het mooiste. Eigenlijk moest alles gewoon wit zijn bij mij. Maar tegenwoordig heb ik dit gevoel niet meer. Vorig jaar ben ik voor het eerst wezen behangen in ons huis en je creëert er zoveel extra sfeer mee, maar je kunt hier ook veel meer diepte mee geven. Het leuke is dat je je trend nog extra kunt benadrukken. Dit kan over de top of juist heel subtiel. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op!

De slaapkamer had ik al een beetje op geleukt door bronzen stippen op de muur te stempelen, maar daar ben ik nu na drie jaar wel weer klaar mee. Dus toe aan wat anders! Maar hoe ik de slaapkamer wou aanpakken, daar had ik nog geen goed plan voor. Totdat ik het behang van Janneke Ursem tegen kwam op Instagram. Ik was op één klap verliefd op haar zelf ontworpen behang. Ik had contact met haar opgenomen en ze zou mij een paar samples van haar werk naar mij toesturen zodat ik een goede indruk kon krijgen van het behang.

Ik was blij verrast toen ik de post thuis toegestuurd kreeg. Janneke had met heel veel zorg en liefde een sample pack in elkaar gezet met daarin drie samples waar ik tussen twijfelde. Door dat ik de prints zo mooi vind, werd het twijfelen er niet minder op. Ik zat te twijfelen tussen de wolken en de vijver print en mijn vriend vond de ganzen het allerleukste, maar ook de vijver print. Dus je raad het al, het werd de vijver print.

In het sample boekje vermelde Janneke ook dat wanneer de juiste kleur er niet tussen zat dat ze ook de gewenste kleur zou kunnen maken op het behang. Ik zag voornamelijk harde kleuren voor komen in het palet en ik ben toch meer van de zachte/ rustige tinten. En aangezien ik dit hele jaar al blij word van de kleur blauw, had ik voor een vergrijsde blauwe kleur gekozen. Heel toevallig kreeg ik later te horen dat dit de trend kleur word voor volgend jaar. Erg grappig om te horen, eerlijk gezegd heb ik hier wel vaker “last” van. Ik denk geërfd van mijn moeder!

Toen ik de kleur door had gegeven, ging Janneke er mee aan de slag om diverse tinten met elkaar te mengen totdat ze de juiste kleur had gevonden. Dit stuurde ze mij heel netjes toe zodat ik toestemming kon geven om het behang te laten maken.

Het behang maakt ze helemaal zelf en dit gebeurd met een zeefdruk apparaat. Ik had gehoord dat ze wel per rol (die tien meter lang is) ongeveer twee uur nodig is om deze helemaal te zeefdrukken tot een mooie rol behang.

In de tussentijd kon ik mij richten om een plan te maken voor de slaapkamer. Eén van de leukste dingen om te doen wanneer je een ruimte gaat veranderen, gecombineerd met het kopen en het af stijlen van je meubels en de accessoires natuurlijk!

Al snel kreeg ik de behangrollen binnen. Dus konden we aan de slag. Het verven van de ruimte had ik al eerder die week gedaan en met het behang kreeg ik hulp van mijn moeder. Het is een mooie dikke kwaliteit behangpapier en wanneer je een foutje maakt kan je het behang er ook weer voorzichtig er aftrekken. Dit moet je niet te vaak doen, anders kan je het print verband uitrekken. Dus het beste is wanneer je het in één keer goed op de muur plakt. En wanneer het behang er op zit, dan blijf je verwonderlijk kijken naar de mooie print en blijft het je verrassen wat voor dieren en planten je tegen komt.

Ik ben erg blij met het behang en de uitstraling van de slaapkamer, ook al is de slaapkamer nog niet helemaal klaar. En zie hier het eindresultaat!

Weet je wat ik ook ontzettend leuk vond, is dat ik bij de behangrollen ook nog een printing journal kreeg. Hierin werd uitgelegd hoe het proces van behang werd gemaakt en waar Janneke tegen aanliep. Ik / wij zijn vereert dat we je eerst klant mochten zijn. Heel erg bedankt, we slapen er heerlijk onder.

 

Welk behang van Janneke past het beste bij jou?

Liefs Sanne❤

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.