ShowUp herfst/ winter

Toch elke keer weer spannend wat voor moois je tegen gaat komen op ShowUp. Ik mag nu van mezelf hardop tellen hoevaak ik naar dit event ben geweest. Want dit was mijn derde keer.

Net als al die andere keren ging de wekker alweer vroeg. Ik kan niet zo goed tegen vroeg opstaan, gek genoeg blijf ik er dan de hele dag in de vermoeidheid hangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Deze keer ging ik gezellig samen met Inge van Belovings. Allebei nog met slaperige hoofdjes begon onze reis. Een paar uur verder kwamen we dan eindelijk aan in Vijfhuizen, bij de ingang van ShowUp, Op om naar binnen te gaan. De afgelopen twee keer werd ik met grote design objecten verrast, maar dit keer maakte de binnenkomt niet een grote indruk op mij. Dat vond ik wel jammer, er stond nu een tuinset. Ik moet je toegeven dat ik het wel in mijn tuin zou willen hebben staan, maar het had veel minder impact op mij. Ik ben er ook helemaal vergeten om er een foto van te maken. Na een kleine omschakeling gingen we de grote ruimte in. De uitstraling van ShowUp is elke keer het zelfde, lichte tinten gecombineerd met licht hout. Wat mij wel opviel is dat ze deze keer meer op de kerst artikelen hadden ingespeeld dan vorig jaar. Dit vond ik wel erg leuk

showup16kerst

Buiten het her en der een beetje kerst, was er ook veel groen te zien qua planten. Hier werd ook op in gespeeld door de designers. Er werden plantenhangers getoond, maar ook producten die je aan de muur kunt bevestigen waar dan weer een plantje in kan. Deze trend is er al een tijdje, maar ik blijf het leuk vinden. ShowUp zelf werkte deze keer ook met groen voor de aankleding. Dit werd voornamelijk gedaan door grassoorten te gebruiken.

showupgroen

De kleuren kleuren die we tegen kwamen kon je duidelijk in twee groepen verdelen. De ene had hele zachte aardse tinten gecombineerd met ijsblauw of heel zacht roze. En de andere “groep” hadden juist hele warme tinten zoals donker groen, oker geel, donkerblauw, zwart, bruin en heel soms een licht warme rode kleur. Het fijne van deze kleuren is, dat je het gevoel hebt dat je word omarmd door een warme denken. Erg toepasselijk voor de herfst en winter. Ik ben hier zelf wat voorzichtiger in, om alles in warme tinten te schilderen. Dan zou ik licht en donker gaan combineren met elkaar, met de kleuren donker blauw en donker groen. Maar om het zo te zien vind ik het wel erg mooi.

showup16kleuren

Buiten de totale indruk ook weer veel nieuws gezien. Bijvoorbeeld dat Storytiles weer een mooie en een bijzondere lijn op de markt heeft gebracht. Dit keer hebben ze vier andere designers laten ontwerpen. Elke designer heeft zijn of haar lijn. Dit is de eerste keer dat Marga van Oers een platform geeft aan andere designers. Waardoor de lijn wel anders word dan dat je gewend bent van Storytiles, maar wel met mooie verfrissende knipogen.

showup16storytiles

Het merk Ro-Smit maakt een serie van zeven wollen dekens, die worden gemaakt door lichamelijk en verstandelijk beperkten mensen. Ik vind dit een erg mooi en bijzonder product. Roland Pieter Smit heeft het weefgetouw ontworpen. Bij dit merk word rekening gehouden wat de beperkten mensen kunnen, maar ook waar hun krachten liggen. Hieruit ontstaan deze mooie dekens.

showupro-smit

Mooi servies ik kan er niet genoeg van krijgen. De merken met servies waar ik erg blij van werd zijn, het kan ook niet anders Serax , maar ook door Zakkia werd ik verrast door de pure uitstraling met verfijnde kleine knipoogjes. En door Glazuur aardewerk.

showupservies

Zoals je misschien wel weet is dat ik heel veel van planten en bloemen hou. Op de beurs werd ik ook verrast door het merk Niko Niko. Zij verstoppen kleine (geluks) verrassingen, kleur en schoonheid in hun producten. Zo is er net een nieuwe kalender die je kunt zaaien, waar dan weer mooie bloemen uit komen. Van dit soort merken word ik ontzettend blij.

showupnikoniko

Wat voor mij erg vernieuwend was, is de kaarsenstandaard van Lune. Lieke van Dijk is de ontwerpster van dit strakke maar ook zeker een speels ontwerp. Je doet een kaars in de kandelaar, door een systeem blijft de kaars hoog gehouden. Dus je heb altijd qua zicht een hele kaars en er zit nog een leuke twist aan. je kunt de houder en de “kaars” los van elkaar koppelen doormiddel van een magneet. Hierdoor kan je leuk mixen en matchen met kleuren.

showuplune

Eigenlijk was er te veel om op te noemen, hier nog een kleine expressie.

showupallover

Buiten veel leuks te hebben gespot ben ik ook een paar mooie samenwerkingen aan gegaan waar ik veel zin in heb. Later zie je hier meer over.

Liefs Sanne

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.