Kerst voorbereidingen.

Spannend, de kerst komt steeds beetje bij beetje dichterbij. Het is misschien erg, maar de kerst vlinders fladderen al door mijn buik. Ik zie overal al mooie kerst producten voorbij komen. Tijd om mezelf voorbereiden.

Maar hoe pak je zo iets aan?

Ik ben als eerst opzoek gegaan naar de trends. Daar kwam uit dat de musthaves van dit jaar slingers, papieren sterren/ sneeuwvlokken en draadwerk hangers zijn. En de kleur goud mag echt niet ontbreken. (Meer over de kersttrends kan je terug lezen in mijn blog: Kersttrends 2015.)

Sommige elementen wil ik hiervan wel graag terug laten komen. Maar dat is voor later.

De volgende stap kun je op verschillende manieren aanpakken.

Doordat je bijvoorbeeld een mooi product hebt gevonden, dit is dan je basis. Vanuit daar ga je het verder werken in bijpassende kleuren, stijl en producten.

Dit jaar begin ik vanuit een kleuren samenstelling. Mijn basis kleur is eigenlijk al erg makkelijk, want de kleuren in mijn woonkamer zijn wit met donker groen. Ik had het allemaal nog kunnen schilderen, maar groen vind ik wel een mooie kleur voor kerst. En het geeft een fijne rustige uitstraling. Uit mijn “onderzoek” kwam naar voren dat goud helemaal de kerst kleur is, dus deze kleur wil ik ook graag terug laten komen. Dan voeg ik nog een “kleur” toe, zwart. Maar wel op een subtiele manier. Door bijvoorbeeld zwart wit posters en een paar accessoires te gebruiken. Net voor een leuke speelse knipoog.

Om het alleen bij kleur te laten, word het allemaal wel een beetje saai. Maar door met verschillende structuren te werken krijg je spanning in je omgeving. Het witte marmer wat je nu veel tegen komt vind ik wel een ontzettende mooie combinatie met de uitgekozen kleuren. Vooral gecombineerd met het goud, geeft het een heel rijk, warm gevoel. En voor volgend jaar word het witte marmer helemaal de trend, dus het leuke is dat je het niet koopt voor alleen kerst, maar daarna kun je er ook nog lekker mee aan de slag.

.

index.

De andere structuren die ik er nog aan toepas wil passen zijn glans, papier/mat en transparant in de vorm van glas werk.

Met deze kleuren en structuren kun je nog steeds een paar verschillende stijlen neerzetten. Na dat deze bekend waren had ik al stiekem een klein beetje het in mijn hoofd zitten hoe ik het eruit wil laten zien, maar toch helpt het om je nog meer te laten inspireren. Ik zelf vind Pinterest erg fijn om mezelf te laten inspireren, in combinaties met interieur winkels of webshops. Dus dit heb ik ook gedaan. Bewaar foto’s die je tegen komt op het web en maak foto’s in interieur winkels. Verzamel deze allemaal en ga hier lekker mee puzzelen in een vorm van een moodboard. Dit kun je op je computer doen, het is ook erg leuk om alles uit te printen, te knippen en er materialen bij toe te voegen. Waardoor het een fijne touch-bare moodboard word.

Wanneer dit is gelukt zie je dat er een stijl is ontstaan en hiermee kan je lekker mee op pad gaan om je producten voor de kerst te kopen/ maken. Zou hou je overzicht tussen al het moois wat winkels/ webshops je aanbieden.

.

Ik heb mijn moodboard op de computer gemaakt en dit is hem geworden.

.

kesrtcollage.

(De foto’s heb ik van Pinterest gehaald + één foto van mezelf)

.
.

En met deze moodboard ben ik de afgelopen weken opstap geweest. En dit is tot nu toe het resultaat.

.

kerstdeco.

.

Het liefst wil je er ook niet te veel geld aan uitgeven. Dus ik ben al naar veel shops geweest.

Waaronder:

Hema: Hier komen de gouden cirkel vorming slingers + gouden en witte papieren “sneeuwvlokken” vandaan.

Action: De kleine kerstbomen in twee maten + gouden kerstballen in twee maten.

Intratuin: De transparante kerstballen in twee maten.

Praxis: De witte gemixte kerstballen, mat en glas.

Kringloop: Fotolijstjes

.

Buiten deze mooie producten ga ik ook nog een aantal decoratie materiaal zelf maken. Dat wil ik je graag laten zien in de aankomende blogs.

Wat staat er op de kerst blogplanning:

 • Kerst groen (planten)
 • DIY slingers _ Omdat het een mustheave is wil ik met veel slingers gaan werken. Het geeft een mooie vrolijke feestelijke uitstraling.
 • DIY hangers _ Ik zie heel veel mooie hangers voorbij komen, maar sommige zijn zo duur. Vandaar dat ik er een aantal zelf wil maken.
 • FREE printable
 • Tafeldekking in een paar varianten
 • Leuke en lekkere recepten

En misschien schiet er in de tussentijd nog een leuke blog te binnen voor de kerst, dat zal dan een leuke verrassing voor je zijn.

.

Hopelijk heb ik je een beetje geholpen hoe je een voorbereiding kunt beginnen.

Heel veel kerst plezier!

 

Liefs Sanne♡

 

 

 

 

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Hihi, ik deel je gevoel. Er moet alleen nog veel gebeuren, dus een beetje wat tijd vind ik ook niet erg ;).
   Dank je wel voor je lieve compliment.

   Weet jij al wat je gaat doen met kerst, qua styling?

   Een hele mooie avond.

   Liefs Sanne♡

 • Toffe combinatie heb je gekozen.Ik moet ook dringend op zoek naar alles voor Kerstmis,vorig jaar alles kunnen lenen(kerstboom,ballen,verlichting)maar de kinderen wil echt een eigen boom en alles er op en eraan voor ons zelf.Dure vooruitzichten maar heb al de tip gekregen om eens in de kringloopwinkel te gaan kijken dus dat staat morgen op de planning.

  • Dank je wel Carla.

   Ja ik begrijp heel goed dat dat een dure kan worden. Je kunt ook veel zelf maken met je kinderen. Bij voorbeeld hangers en slingers. Dat schild echt enorm en het is mooi om persoonlijk werk toe te passen. Heel uniek en je kinderen zullen er trots op zijn. En bij de Action verkopen ze mooie basis kerstballen. En inderdaad kringloop winkels af gaan, is ook nog eens super leuk om te doen :D.
   Ik was laatst bij de kringloop en daar verkochten ze de vintage kerstballen voor 3,50 daar schrok ik wel een beetje van.

   Heel veel shop plezier alvast!

   Liefs Sanne♡