Kersttrends 2015

Ik weet het, het is nog maar zeven november en nu al beginnen over de kerst trends. Maar voor dat je het weet tellen de dagen zich snel af en heb je nog maar twee weken voordat het kerstmis is. Het is daarom altijd fijn om je er van te voren al in te verdiepen, waardoor je al voor je zelf een plan kunt maken: Hoe wil ik mijn kerst laten stralen en welke mogelijkheden zijn er?

Om het iets makkelijker voor je te maken ben ik al op onderzoek gegaan.

.

Ik heb veel kerstcollecties bewonderd en wil er graag drie met je delen, die goed de trend weergeven.

.

Merk:

Bij Bloomingville word veel gewerkt met licht hout en natuurlijke materialen, gecombineerd met goud, wit, zwart en grijs tinten. Ook zie ik veel zachte materialen voorbij komen, in de vorm van aaibare kussens en dierenvachten. Kussen hoezen kunnen ook niet ontbreken met dieren prints zo als herten, pinguïns  of met kerst teksten.

.

bloomingville-kerst-2015-kerstcollectie-christmas-kerstdecoratie-kerstversiering-806x1024.

collage-kerst-bloomingville-christmas-2015-827x1024.

Bij House Doctor zie je dat er ook gewerkt word met de kleuren wit, goud, grijs en zwart gecombineerd met natuurlijke materialen als hout en aarde werk. Ook zie je de warme blauw tint terug komen. Qua decoratie materiaal word er veel gebruik gemaakt van papieren sterren , wit geverfde dennenappels en echte kerstbomen. Door een moderne sfeer in je interieur toe te passen word er veel gewerkt met strakke kerstdecoraties en kandelaars.

.

droomhome_kerst_house_doctor_2015_kerstdecoratie_kerstversiering_kandelaars_kersttafel_accessoires

.

droomhome_kerst_house_doctor_2015_kerstdecoratie_kerstversiering_kandelaars_vazen.

Buiten de traditionele kleuren wit en rood heeft de Ikea ook de kleuren goud, rood koper, zilver, ivoor, zacht roze, groen en grijs. In de kleurencombinaties zie je wel dat ze een soort “thema’s” hebben gemaakt. De traditionele, pastel en licht/ wit. Qua materiaal zie je veel papieren pompoms, guirlandes, lange slingers, papieren engeltjes en windlichten. Het is wel erg opvallend dat ze weinig de kerstboom in beeld brengen. Maar eigenlijk valt het me bij meer merken op.

.

kerststerikeadroomhome_kerst_2015_ikea_kerstdecoratie_kerstballen_kersthangers

.

droomhome_kerst_2015_ikea_kerstdecoratie_kerstballen_kerstverlichting_guirlandes_engeltjesikea4

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

 

Musthaves

De musthaves van dit jaar zijn slingers, en niet alleen voor in de kerstboom, maar ook voor aan je muur of als op een verjaardag het door je huis laten “slingeren” (zie foto van de Ikea). Ook mogen de papieren sterren/ sneeuwvlokken niet ontbreken en de draadwerk hangers. En vergeet niet een touche GOUD terug te laten komen. Dit vind ik echt de kerst kleur van dit jaar en komt wel in elk “thema” terug.

.

Hopelijk heb ik je een beetje op weg geholpen.

Tip: Altijd handig om een collage voor je zelf te maken, hoe je je kerst wilt stijlen. Neem deze mee tijdens het shoppen. Zo voorkom je miskopen. En koop je de juiste decoratie voor jouw stijl.

Volgende week zal ik laten zien hoe ik mijn voorbereidingen tref op de kerst.

.

Heel veel koop plezier.

.

Liefs Sanne ♡

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.